Kommande barnyogakurser:

Barnyoga ålder: 6-9 år
Kursstart: 5/2 2020   ( Ingen yoga på sportlovet vecka 9 )

Tid: 17:30-18:15

Antal tillfällen: 7 st

Begränsat antal platser

Adress: Be You, Storängsvägen 11 c, Åkersberga

Pris: 1 500 kr

Anmäl ditt barn här via webbshopen


Om barnyoga

En barnyogaklass skiljer sig från en vuxenyogaklass. Glädjen och leken är viktig och att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra. I barnyoga lär sig barnen balans, koordination och andning på ett lustfyllt sätt genom kreativa yogasagor och fantasifulla meditationer. 

I barnyoga får barnen röra på sig, leka, vara kreativa och lära sig enkla verktyg som hjälper dom att finna ro och tillit när världen snurrar fort.

Barnyoga bjuder in till ett vänligare förhållningssätt både till sig själv och andra, utan krav på prestation. Någonting som är bra för alla åldrar, inte minst för dem som växer upp i den miljö vi lever i idag.

Att få ge yoga till barn ger mig mycket inspiration och glädje!  

Vad gör vi?

  • rörelser - som gör oss starka, smidiga och ger bra koordination
  • andning - som lugnar oss ner vi behöver och ger oss energi när vi behöver
  • avslappning - som laddar kroppen med ny energi
  • samtalar och delar om livet och känslor
  • massage/parmassage/massagetåg
  • meditation - som duschar och tränar hjärnan att både slappna och även hjälper oss att fokuset och koncentrera oss utanför yogasalen.

Med lekfulla yogarörelser, enkla andningsövningar och skön avslappning introduceras barnen till yogans magiska värld. Vi dansar och ger oss ut på yogaäventyr. Vi provar på sångmeditationer och olika koncentrationsövningar. Allt görs med glädje, musik och lite bus.

Varför yoga är bra för barn

Barnyoga hjälper barnen att släppa på stress och spänningar och erbjuder verktyg för att hantera starka känslor. Den stimulerar också barnens kroppskännedom, koordination och självkänsla. Jag avslutar alltid med avslappning som hjälper barnen att komma ned i varv. Barnyoga innehåller inte några tävlingsmoment utan bygger på gemenskap, att må bra och att göra utefter sin egen förmåga.

Målet med barnyogan

Att ge varje barn ett utrymme att känna sig tryggt och få inspiration till att uttrycka sin unika potential. Jag vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag.


Vill du veta mer om barnyoga och kommande kurser? 

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar jag dig.


Vill du ha besök i din skola för en härlig gemensam aktivitet tillsammans hela klassen? 
Eller sprida lugn på ett barnkalas? 
 

Fyll i dina uppgifter så kontaktar jag dig.