Om Kristaller och Ädelstenar

Stenar har för mig alltid betytt beständighet och kraft. Dom kan vara med mig överallt, var som helst, utan att gå sönder och dom är kraftfulla i sina energier. 

Jag har sparat stenar under hela mitt liv som jag funnit på platser jag vill minnas, eller från personer och djur som betytt mycket för mig. Jag har tagit med mig minnesstenar i svåra situationer för att få kraft och energi. Så att starta en butik & webbshop med kristaller som kan ge andra personer, både barn och vuxna kraft, lugn och pepp var en dröm som gick i uppfyllelse!

Energierna från stenarna och kristallerna kan bland annat hjälpa oss med:

 • Bryta negativa tankemönster
 • Skydda oss
 • Ge oss mer energi
 • Lösa upp och omvandla negativ energi
 • Förbättra vårt självförtroende och vår självkänsla
 • Stresslösande
 • Mycket bra hjälp i andligt arbete
 • Sömnsvårigheter
 • Huvudvärk, feber halsont mm
 • Ge oss mod
 • Hjälpa oss att plocka fram och bearbeta undanträngda känslor
 • Lösa upp strålning och mikrovågor från tex dator, mobiltelefon
 • Medial- personlig utveckling
 • Sätta intentioner och påminna oss om dessa


Jag får ibland frågan, vad är det kristallerna gör egentligen?

Jag brukar berätta om naturen, hur bra man mår när man är i naturen. Man känner ofta ett lugn och energi på samma gång. Ting i naturen har en hög vibration av energier. De höjer ofta dina egna vibrationer och det ger dig en högre välmåendekänsla. Kristaller är från naturen de med, de har också höga vibrationer av energier samt olika egenskaper. Så bär du kristaller eller eller har dom nära dig så hjälper dom dig att höja dina energier.

Stenar och kristaller har i årtusenden använts i medvetandegörande, helande och magiska syften. Heliga ting som amuletter och talismaner har tillverkats av ädelstenar och kristaller sedan urminnes tider.

Det finns en lång tradition av att låta stenar påverka undermedvetna och omedvetna strömningar i vårt inre. Detta förbundet med den kraft som allt levande (inklusive stenar) besitter gör stenarna till utmärkta redskap för vår egen personliga växt och självförverkligande.

Hur väljer jag mina stenar och kristaller?

Välj den sten som du tycker mest om eller den din blick dras till. Vilken säger magkänslan att du ska välja? Låt hjärtat guida dig. Om du väljer en sten åt en vän, gör samma sak men tänk på din vän när du väljer. Ofta dras man till rätt sten eller kristall. Stor eller liten sten har ingen betydelse, välj den storlek som passar ändamålet.

När du valt sten så läs om den vad den har för egenskaper och vad den symboliserar. Låt det bli en stund av tystnad och insikt. 

Du kan även välja sten utifrån dess egenskaper som hjälp och kraft till att nå mål du vill uppnå. Tex vill du ha mer lugn och harmoni i ditt liv, välj en sten med dessa egenskaper.

Stenar och kristaller är även otroligt vackra att både bära som smycke eller som dekoration hemma. Jag älskar alla magiska färger stenarna har och tycker det är fint att placera ut dom i hemmet lite överallt. Dom gör mig lycklig och dom sprider både fin energi och gör mitt hem mer levande och färgglatt. Jag har även vissa stenar med mig i väskan för att ge mig påminnelse om mina intentioner och några ligger även vid datorn på jobbet för att sprida fin energi även där.

Rening av kristaller

Det finns flera olika sätt att rena dina stenar på. Prova dig fram och se vilken metod som passar dig bäst. Men när du packat upp ditt paket med dina kristaller så är en fin ritual att du rena dom direkt. Då rensar vi kristallen på gammal energi från där den var innan eller från de olika händer som hållit i den.

Du kan använda kallt rinnande vatten för rening eller rena dom i havet. Tänk dig att alla gamla tunga energier följer med vattnet ut i avloppet eller ut i havet och att du fyller på med nya rena fina energier. 

Även månens ljus renar och laddar kristaller. Låt dom först bada, lägg dom sen ute i månens sken under natten eller på ett fönsterbräde inomhus. Du kan även gräva ner dina kristaller i jorden för att rena dom.

Även rökelser fungerar som rening. På samma sätt som vi kan rena energin hemma med hjälp av rökelser kan vi rena våra kristaller. Lägg upp dina kristaller, tänd en salviabunt och dra i cirklar över dina kristaller. Röken från salviabunten hittar negativ och tung energi som kan ha fastnat i kristallerna och ser till att rensa bort dem från dina kristaller.

Gör dessa ritualer mellan varven. Även kristaller måste renas då och då ;)


Hur använder jag min kristall?

Ladda först din sten. Håll stenen i handen, ta några djupa andetag för att landa, känn in energin från stenen och berätta sen för stenen vad du behöver hjälp med. Be den hjälpa dig med din önskan. 

Du har nu laddat stenen och den kommer att fungera som en magnet för de energier som behövs för att dina önskningar ska gå i uppfyllelse. Stenarna påverkar oss som mest när vi har dom i vårt energifält så se till att ha dina laddade kristaller omkring dig för ännu mer support. När du känner att du behöver komma tillbaka till dig själv, din intention, ta upp kristallen i handen, blunda och ta några djupa andetag för att ta emot kristallens vibration.

Olika sätt att ta in energier från sina kristaller

 • Bär en trumlad sten tex i fickan eller i din BH.
 • Infattade i smycken eller stensmycken
 • I en spiral (bur) runt halsen
 • Tejpad på kroppen
 • Hålla i handen vid meditation
 • I sängen eller på nattduksbordet
 • Råsten, kluster eller lykta i ett rum så får alla som vistas där ta del av kristallernas energier.
 • Fin prydnad i hemmet så får alla som vistas där ta del av kristallernas energier, både människor, djur och växter. Ett minne som alltid består i sin ursprungliga form