Nu är jag Aktiv Baby instruktör!

15.12.2019

I helgen gick jag en utbildning till att bli Aktiv Baby instruktör för Xana De Silva.  Vi var inbjudna till Doulastudion i Bromma, det är Doulagruppens fina lokal. 

En superintressant dag där jag fick bygga på mina kunskaper inom Aktiv Baby och fler tekniker för användningen av mina magiska Rebozos! Men framför allt,  jag är nu färdig instruktör för att kunna hålla egna konsultationer med blivande föräldrar samt grupper med gravida för att lära ut Aktiv Baby vidare. Så himla kul!


Vad är Aktiv Baby?

Aktiv baby är specifika och enkla övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern och bäckenet, vilket gör att graviditetsproblem minskar och förlossningen underlättas.

Det som är så häftigt med Aktiv Baby är att här räknas bebisen in. Det pratas annars ofta om att ”bebisen föds” eller att ”bebisen ammas”. Men både bebisen och mamman är aktiva i dessa processer. Bebisen och mamman lever i symbios. Dom två påverkar varandra hela tiden.

Bebisens position i magen är inte en slump, den lägger sig där det finns bäst med plats. Aktiv Baby handlar om att skapa plats så att bebisen lägger sig så optimalt som möjligt, även på lång sikt. 

Det är mycket som kan påverkas om det inte är balans i livmoder och bäcken. Dels kan bebis lägga sig i säte eller i tvärläge. Men även om den ligger med huvudet ner så kan en obalans i livmoder och bäcken göra att kvinnan får tex foglossning, ryggsmärtor, sammandragningar, inkontinens eller smärtor i underlivet eller att bebisen får svårare att rotera sig ut under själva förlossningen.

Med Aktiv Baby kan många av dessa problem försvinna helt, medan andra kan lindras betydligt. 

Det flesta bebisan som ligger i säte vänder sig själva med huvudet neråt efter att mamman gjort Aktiv Baby övningar :)


Jag kommer skriva mer om Aktiv Baby, för jag är helt såld på dessa tekniker! 

//  Sofia