Doulatjänster


 • Doulauppdrag. I doulauppdraget ingår 1 kostnadsfritt första möte, 2 församtal, 3 veckors jour, närvaro under hela förlossningen och 1 eftersamtal. I priset ingår även parkeringskostnad, bensin och mat för mig som doula så ni behöver inte tänka på något rörande dessa utgifter. I mina doulauppdrag ingår även en alldeles egen rebozo som ni får välja ut. Läs mer om rebozos här.

          Pris doulauppdrag 14 500kr.  

          Det går bra att delbetala ett doulauppdrag.

          En doula går att ta som friskvårdsbidrag, både för dig och din partner.

 • Förberedande samtal Vill du/ni inte ha med en doula på förlossningen, men känner att ni vill ha verktyg och tips inför förlossningen erbjuder jag förberedande samtal. Dessa samtal sker antingen hemma hos er eller i min lokal i Åkersberga. Under dessa samtal går vi igenom känslor och tankar inför förlossningen, samt Aktiv Baby-övningar så att ni känner er trygga och har en härlig verktygslåda att ta fram för att kunna ge smärtlindring och lugn under förlossningen. 

          Pris förberedande samtal: 2 500 kr

 • Akutdoula  Ibland kan oro och tankar om att du vill ha mer stöd omkring dig under förlossningen uppstå närmare in på BF... eller kanske rent ut av när förlossningen sätter igång. Jag tar uppdrag som akutdoula i mån av tid.       

           Pris akutdoula: 5 500 kr ( jour och församtal ingår ej.)

 • Postpartrumträffar där jag kommer hem till dig och bebis för att ge dig avlastning i vardagen. Att veta att man ska få återhämtning och avlastning kan ge en styrka att orka mer. Jag erbjuder då amningstips, ge dig dusch- och sovtid eller bara någon att prata av sig med.  

          Pris postpartumträffar: 2 500 kr

 • Doula på en väns babyshower - Vill ni överraska en vän med närvaro av en doula en stund under en babyshower ni ordnar? Jag gästar tillfällen som dessa och berättar om mina tips och bra verktyg inför förlossningen. En fin present som din vän garanterat kommer ha användning av under sin förlossning.  

          Pris boka en doula till babyshower: 2 000 kr


 • Fotografera och filma under och efter förlossningen. Ni kan helt fokusera på födseln och jag dokumenterar hela upplevelsen åt er. Jag har ett stort fotointresse och älskar att fånga precis rätt ögonblick på bild och film så att få föreviga er förlossning är en stor och viktig uppgift för mig som tillsammans med doulauppdraget kombineras på högsta nivå.

           Ni får några dagar efter förlossningen bilder och filmer skickade till er.

           All dokumentation är helt privat och bara er och raderas av mig efteråt.

           Pris förlossningsfotograf: 1000 kr

        

"Tusentack för att du dokumenterade så fint, vilken lyx att få så fina bilder!" Vilken roll har en doula?

Doulans mål är att bidra till en förlossningsupplevelse som föräldrarna kan minnas med glädje. Min roll som doula är att ge lugn och bidra med erfarenhet. Jag som doula kommer ha en lyhördhet och ständiga närvaro och finnas där enbart för Dig/Er.  Jag kommer försöka skapa en lugn och varm atmosfär som gör du/ni som blivande förälder känner er trygga i förlossningssituationen. Jag har kunskap i olika massagetekniker, akupressur samt oxytocinhöjande knep. För oxytocinets betydelse i en förlossning är jättestor! 

Jag som doula tar aldrig över partnerns plats. Partnern är alltid det viktigaste stödet för den födande. Jag är där för att stödja båda parter under förlossningen och ge den vägledning som önskas och behövs för att er förlossning ska bli en fin, lugn och trygg upplevelse. 

Är du ensamstående och väntar barn så kommer du och jag bli ett grymt team och jag ska bidra med allt jag kan för att göra dig lugn och trygg. 

En doula finns för föräldrarna - hela tiden och lämnar inte er sida.


Mer information om hur ett doulauppdrag kan se ut

 • Vi ses först på en fika för att se om vår kemi stämmer,  helt kostnadsfritt. Vill ni fortsätta och boka uppdraget träffas vi 2 gånger till innan förlossningen för att lära känna varandra och prata igenom känslor, funderingar och förväntningar inför barnets födelse. Vi går även igenom avslappnings- och massagetekniker samt aktiv baby-övningar på dessa träffar.
 • 1:a träffen är ett praktiskt församtal.  Vi går igenom rutiner inne på förlossningen, olika tekniker, massager och smärtlindring som jag som doula kan använda under förlossningen. Jag kommer även gå igenom olika Aktiv Baby-övningar som är bra att du redan nu under graviditeten gör hemma för att ge de bästa förutsättningarna till att bebisen lägger sig i en optimal position inne i livmodern.
 • 2:a träffen är ett mentalt församtal. På detta samtal går vi igenom olika frågeställningar för att sen göra en fin plan över hur du önskar din förlossningen ska bli.
 • Jag som doula har sedan jour från 2 veckor före beräknat förlossningsdatum fram till barnet är fött.
 • När förlossningen startar ringer ni mig som doula och jag kommer antingen hem till dig/er eller direkt till sjukhuset. Sedan stannar jag vid din/er sida tills barnet är fött.
 • 1 - 2 veckor efter förlossningen träffas vi sedan igen på ett eftersamtal för att prata igenom förlossningen och hur din upplevelse var.  De allra flesta upplever eftersamtalet som ett skönt sätt att samla ihop tankarna och det man minns av sin förlossning.Föräldars känslor efter ett församtal innan förlossningen

"Sofia, jag ser fram emot att ha dig som doula. Vilken gåva. Detta kommer vara ovärderligt. Dina övningar var så bra och du var så pedagogisk och tydlig. " - blivande pappa.

"Har ett stort leende på läpparna ikväll, det var så spännande saker du visade oss." - blivande mamma.DOULAEFFEKTEN

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat.

Med en doula minskar:

- Antalet kejsarsnitt

- Förlossningens längd

- Behovet av medicinsk smärtlindring

- Önskemål om ryggbedövning

Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.

För att få mer information eller boka mig som doula,fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.